Olika typer av bets på roulett

Olika-typer-av-bets-på-roulettNär du kollar på ett roulettbord ser du många olika nummer och potentiella boets. Det är lätt att bli överväldigad av antalet valmöjligheter du har vid ett roulettbord. Vilket får vissa att inte prova roulett överhuvudtaget.

Sanningen är dock att, även om roulett kan verka komplicerat, kan du bli en skicklig spelare relativt lätt, och satsa säkert och kompetent likt någon som spelat roulette flera år.

En av de första saker att lära sig är vilka typer av bet-möjligheter som finns vid ett roulettbord. När du lärt dig vilka typer av bets och hur de fungerar är du redo att gå vidare och lära dig olika strategier. Att bemästra olika roulette-strategier sätter dig i en position där du kan vinna oftare, trots att roulett i slutändan är ett turspel.

Den här guiden kommer täcka de vanliga bet-möjligheterna som finns, på både Amerikanska, och Europeiska, och Franska roulettbord. Det är viktigt att  veta att alla bets inte finns på Amerikanska roulettbord. Det är lätt att se om ett bord är Amerikanskt eller inte, då de har två grönmarkerade fält, med nollor och dubbelnollor, medan både Europeiska och Franska hjul består av endast En grön nolla.

Outside-bets på ett roulettbord

På botten av roulettbordet finns det två distinkta områden.

Den övre delen innehåller alla de nummer som finns på rouletthjulet, medan den nere delen har tre stora rektangulära sektioner över en rad av sex mindre rektangulära sektioner. Alla bets som läggs på någon av nio sektioner på nedre delen av bordet eller de tre gröna rektanglarna på högra sidan av bordet kallas för outside-bets. Det finns flera sätt du kan satsa på dessa:

Jämna outside-bets

De sex sektionerna längst ner på roulettbordet är Jämna outside-bets. Det betyder att du vinner exakt samma summa som du satsat, vid vinst. Exempel: Om du satsar 200kr och vinner, så kommer du få lika mycket, alltså 200kr tillbaka. Du dubblar alltså dina pengar.

Det har i princip 50/50 att vinna eller förlora när du spelar här. Om du spelar på ett Amerikanskt roulettbord och bollen landar på Nollan, eller dubbelnollan förlorar du om du har spelat ett jämnt outside-bet. På ett Europeiskt eller Franskt roulettbord förlorar du hälften av pengar om bollen landar på nollan

De jämna outside-bets du kan lägga inkluderar:

 • Svart eller Rött

 De två innersta rektanglarna korrelerar med alla röda och svarta nummer. Om du spelar på rött eller svart vinner du om bollen landar på ett nummer med samma färg du valde.

 • Jämna och ojämna

 De två nästa rektanglarna, till höger är  ”Jämna” och ”Ojämna” nummer. De refererar till alla jämna och ojämna nummer. Om du satsar på jämna eller ojämna vinner du om bollen landar på den typen av nummer du har valt.

 • Låga

Rektangeln länet ut till vänster läser 1-18 och refereras till som ”låga”. Om du lägger ett bet här  vinner du om bollen landar nånstans mellan nummer 1 och 18.

 • Höga

Rektangeln längst till höger läser 19-36 och refereras till som ”höga”. Om du lägger ett bet här vinner du om bollen landar nånstans mellan nummer 19 och 36.

2 to 1 Outside bets

De tre rektanglarna ovanför Outside-bets betalar 2 mot 1 om du vinner, men det är svårare att vinna. Om du satsar 100kr här, och vinner, får du 400kr tillbaka. Om bollen landar på nollan eller dubbelnollan förlorar du alla pengar satsade på 2 mot 1 outside-bets.

Det finns två typer av 2 mot 1 outside-bets

 • Dussin

De tre rektanglarna på botten korrelerar med en av tre ’dussin’ som finns precis över respektive rektangel på bordet.

 • Kolumner

De tre rektanglarna längst ut till höger på roulettbordet korrelerar med en av de tre olika kolumnerna, samtliga nummer hittar du till vänster om dem.

Inside-bets

Det finns flera olika typer av bets du kan göra på ’inside-nummer’. De svarta och röda rektanglarna på toppen av roulettbordet inkluderar:

 • Six Line: Ett bet som omfattar sex avgränsade nummer och betalar 5-1 om du vinner.
 • Korgen: Ett korg-bet omfattar 0, 1, 2 och 3, vilket ger dig 6-1 vid vinst
 • Hörn: Ett hörnbet omfattar fyra angränsande nummer och betalar 8-1 om du vinner.
 • Gata: Att satsa på en gata innebär att satsar på 3 nummer (vertikalt) och betalar 11-1 vid om du vinner
 • Split: Ett split-bet täcker två nummer, sida-vid-sida och betalar 7-1 om du vinner
 • Rak: Ett ’rakt-bet’ innebär att spela på endast ett nummer och betalar 35-1 om du vinner.

Ytterligare Europeiska och Franska roulette-bets

På ett Europeiskt eller Franskt bord finns det ytterligare två möjliga bets

Sektions-bet, vilket innefattar siffror som delas in i tre olika områden: tier du culinder, violins du zero och orphelins.

Grann-bet, vilket innebär en satsning på Ett nummer och de två numren som finns direkt brevid, på hjulet (Läs mer om Grann- och sektionsbets här).

Författare Oliver-profil

OM FÖRFATTAREN

Oliver
Webbplatsgrundare

Jag älskar att spela någon form av spel på onlinekasinon och jag testats de olika strategierna som visas på webbplatsen.

NEVER MISS
A POST

Sign up with your email address to receive hot updates straight in your inbox.

Scroll to Top